LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Savez opština i gradova Republike Srpske na III međunarodnom sajmu i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti u BiH - RENEXPO 2016

U okviru Trećeg međunarodnog sajma i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini RENEXPO 2016, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i projekat „Savjetovanje o energetskoj efikasnosti u Bosni i Hercegovini“’, održalo je dvodnevnu konferenciju o energetskoj efikasnosti, koja se održala 9 i 10. novembra u hotelu Hills na Ilidži.
Konferencija je bila fokusirana na važna pitanja iz oblasti energetske efikasnosti, uz predavanja o upravljanju energijom širom Bosne i Hercegovine, razgovoralo se o predstojećim obavezama energetskog sektora u BiH, kao i uspostavljanju finansijskog okvira za implementaciju akcionih planova energetske efikasnosti u BiH.
Na konferenciji se održalo i nekoliko panel diskusija o razvoju strategije obnove zgrada u BiH, kao i za poticanje efikasnosti u grijanju i hlađenju. Pored sadržaja Konferencije, posjetioci su mogli posjtiti „Kuću energetske efikasnosti“ te su se imali priliku kroz interaktivnu prezentaciju upoznati s ključnim rezultatima i instrumentima kreiranim za potrebe sektora.
Aktivnu ulogiu  učešće u prvom danu konferencije zauzeo je Savez opština i gradova Republike Srpske i  to kroz prezentaciju “Pružanje usluga i alata za upravljanje energijom u opštinama BiH”, kao i u okviru panel diskusije “Energetska efikasnost kao generator potencijala u opštinama BiH”.
Na konferenciji je upriličena i dodjela priznanja pružaocima usluga i alata za upravljanje energijom u opštinama u BiH.
Priznanja su dodijeljine  Savezu opština i gradova Republike Srpske i Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA o uspješno uspostavljenom sistemu za pružnje usluga u oblasti energetske efikasnosti u jedinicama lokalne samouprave.
Renexpo 3
Renexpo 2

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA