Унапређење социјалног мапирања у Зворнику
Градоначелник Зворника Бојан Ивановић разговарао је са представницима Савеза општина и градова Републике Српске о унапређењу социјалног мапирања и унапређења услуга у Дневном центру за дјецу са сметњама у развоју у Зворнику.
Зворник је одабран да учествује у пројекту „Регионална сарадња за бољу социјалну инклузију на локалном нивоу“, који спроводи Мрежа удружења локалних самоуправа југоисточне Европе – НАЛАС и њене чланице савези општина и градова Западног Балкана. Пројекат се реализује у сарадњи са Њемачким друштвом за међународну сарадњу (ГИЗ) у име Федералног министарства за економску сарадњу и развој СР Њемачке.

У оквиру овог пројекта учесници ће унаприједити капацитете за социјално мапирање, идентификацију дјеце са сметњама у развоју, израду локалних политика заснованих на прикупљеним доказима, унапређење услуга дневног центра, приступ локалној заједници, с посебним фокусом на женску популацију.
Град Зворник имаће подршку консултантске организације, након чега би требао да се оснује Кластер учења у Дневном центру и да се набави опрема за центар.