У оквиру посјете делегације Федерације локалних власти Израела, дана 13.августа 2021.године уприличен је пријем код Предсједник Владе Републике Српске Радована Вишковића.
Током састанка, предсједник Владе нагласио је да је Влада Републике Српске подржава дугогодишњу сарадњу између Савеза општина и градова Републике Српске и Федерације локалних власти Израела. Предсједник Владе је истакао да се залаже да се та сарадња, уз подршку Владе, у наредном периоду додатно унаприједи и новим облицима међусобног повезивања између локалних власти Републике Српске и Израела.
 
- Влада Републике Српске у Изреалу препознаје искреног пријатеља, а надам се да ћемо у наредном периоду додатно продубити наше пријатељство и ојачати међусобну сарадњу у бројним областима, укључујући и јачање веза између локалних заједница из Републике Српске и Израела – рекао је предсједник Владе.
 
Предсједник Владе навео је да су српски и јеврејски народ повезани нераскидивим везама, те да два народа гаје снажну културу сјећања на страдање током Другог свјетског рата у концетрационом логору Јасеновац и другим, бројним заједничким стратиштима. Федерација локалних власти Израела већ годинама, заједно са Републиком Српском, учествује у обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту - Доњој Градини.  
 
С друге стране, предсједник Федерације локалних власти Израела и градоначелник града Модина Хаим Бибас, истакао је да ће ова асоцијација радити на продубљивању сарадње са Савезом општина и градова, као сродним удружењем,  истичући да Израел и Републику Српску веже нераскидиво пријатељство. Бибас је најавио да ће, захваљујући дугогодишњој сарадњи, представници Савеза општина и градова бити њихови гости на годишњој конференцији Федерације локалних власти Израела, која окупља њихове локалне зајeднице, али и бројне компаније из ове државе.