Уз подршку Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе, Савез општина и градова Федерације Босне и Херцеговине и Савез општина и градова Републике Српске организoвали су први заједнички састанак Предсједништава. Састанак је одран 31. маја 2023. године у Неуму, Босна и Херцеговина. Састанак је окупио начелнике – чланове Предсједништва, руководство савеза и представнике Конгреса локалних и регионалних власти.
Разговараано је о приоритетима и изазовима локалних власти, заједничком раду два савеза и успостављању основа за будуће успјешно заговарање и заједнички рад на оснаживању локалне демократије у сарадњи са Конгресом локалних и регионалних власти.
 
Овом приликом, Љубиша ЋОСИЋ, Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске, Хамдо ЕЈУБОВИЋ, Предсједник Предсједништва Савеза општина и градова Федерације Босне и Херцеговине, и Бернд ВÖХРИНГЕР, Предсједник Дома локалних власти Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе одржали су конференцију за медије. Прилог са састанка можете погледати у видеу: