Мјесец април посвећен је промоцији пројекта "Здраве заједнице у Босни и Херцеговини" . Пројекат је презентован у неколико локалних заједница: Лакташи, Прњавор, Добој, Шамац, Бијељина, Мркоњић Град. 
????У оквиру пројекта „Здраве заједнице у Босни и Херцеговини“ преко 1.000.000 грађана и грађани ће достићи здравствену информисаност и повећати своје учешће у заговарању и активностима на промоцији здравља и превенцији болести у 25 локалних заједница у Босни и Херцеговини.
????Осигурање квалитета, доступност јавне здравствене заштите за све, укључујући маргинализоване групе, један је од кључних реформских приоритета Босне и Херцеговине.
????Програм су презентовали представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Савеза Општина и градова Републике Српске и Института за популацију и развој.
????Пројекат „Здраве заједнице у Босни и Херцеговини“ је заједничка иницијатива Федералног министарства здравства и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, финансиран од стране Владе Швајцарске и имплементиран од стране Института за популацију и развој.