Данас је у Бања Луци одржана Конференција „Туризам обогаћује: Туризам развојна шанса Републике Српске" у организацији Уније удружења послодаваца Републике Српске у Културном центру „Бански двор".
Помоћник министра у ресору за привредни развој Ивана Сандић Благојевић присуствовала је првом панелу под називом „Туризам као развојна шанса", на ком су учествовали министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Сузана Гашић, савјетник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Гордана Роквић, шеф пројекта УСАИД Туризам Ибрахим Оста и предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић.
Конференција је одржана у сарадњи са Министарством трговине и туризма у Влади Републике Српске уз подршку УСАИД Пројекта за развој одрживог туризма у Босни и Херцеговини, а Конференцији је присуствовала и министрица финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић.
Циљ Конференције био је да се кроз панел дискусије размотре стратешки правци развоја туризма и утицај туризма на економски развој Републике Српске, развој туристичких производа и људских потенцијала у туризму, а биће презентовани примјери добре праксе у туризму Републике Српске.
Организатори су истакли да се кроз размјену знања и искустава настоје идентификовати најефикаснији начини пуног искориштавања туристичких потенцијала Републике Српске, као и дати адекватни одговори на сталне промјене у сектору проузроковане глобалним промјенама.
Конференцији је присуствовао и представник Савеза општина и градова Републике Српске.