Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Савезом општина и градова Републике Српске организовала је данас онлајн радионицу о теми „Модели продаје или давања у закуп непокретности у власништву јединица локалне самоуправе у пословним зонама“. Актуелна тема окупила је више од 50 представника из 25 јединица локалне самоуправе у Српској, а након презентације добрих пракси учесници радионице дискутовали су о свим интересантним питањима.
Руководилац Одјељења за привлачење и реализацију улагања и развој предузетничке инфраструктуре у Развојној агенцији Републике Српске Мићо Станојевић истакао је да се током редовне годишње анализе стања пословних зона у Републици Српској ова тема наметнула као једна од најактуелнијих у овој области, те да је у сарадњи са Савезом општина и градова договорено да се кроз серију радионица обраде и  друге интересантне теме које се тичу пословних зона.
Генерални секретар Савеза општина и градова Републике Српске Ацо Пантић захвалио је у име Савеза на привилегији за учешће у овој радионици нагласивши да је ово само почетак сарадње у реализацији заједничких активности са Развојном агенцијом Републике Српске. Он је рекао да се Савез у протеклом периоду бавио овом проблематиком са посебним акцентом на управљање имовином у  јединицима локалне самоуправе Републике Српске што је резултирало и приручником који је на располагању свим општинама и градовима.
Добра искуства у продаји и давању у закуп непокретности за потребе изградње пословних зона представили су Дарко Врховац и Зорица Марковић из Града Градишка, а искуства из Србије пренио је експерт за локални и регионални развој и промоцију инвестиција Никола Жежељ.
Развојна агенција Републике наставиће са праксом организације циљаних радионица како би подржала локалне заједнице широм Републике Српске у ефикаснијем успостављању и управљању пословним и слободним зонама, као и креирању и промоцији инвестиционе понуде.