Дана 28. септембра 2023.године, у просторијама Градске управе Источно Сарајево организовано је дружење представника Савеза општина и градова Републике Српске и медија, током којег је промовисан конкурс за избор најбољег медијског прилога под називом "Живот је у локалној заједници".
Конкурс је отворен до 8. октобра, а теме су заштита животне средине, родна равноправност, унапређење положаја рањивих група, привлачење инвестиција и укључивање грађана у процес доношења одлука на локалном нивоу.
Расписивањем конкурса Савез жели да истакне важност улоге локалних власти у овим областима ради побољшања квалитета услуга које пружају грађанима, али и медија који извјештавају о локалним заједницама.
Медији и новинари који озбиљно и професионално обављају свој посао од огромне су важности за сваки ниво управе, а поготово локални.
"Без њиховог извјештавања било би неупоредиво теже у јавности афирмисати све оно што радимо, али и препознати одређене негативне појаве на које је потребно реаговати"- изјавио је ток приликом предсједник СОГРС Љубиша Ћосић.
Надам се да ће се медији и наши новинари из Источног Сарајева одазвати на овај позив Савеза и направити приче које ће нама из локалне управе бити својеврсни путоказ у будућем раду када је ријеч о темама које су обухваћене конкурсом-рекао је предсједник Ћосић".