3. новембра у Административном центру Града Источно Сарајево у организацији Савеза општина и градова Републике Српске одржан је састанак  не тему „Нормативноправна рјешења о мјесним заједницама „.
Састанак је организован на тему досадашњих активности у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, а које се односе на нормативноправно уређивање положаја, рада, организације и уопште функционисања мјесних заједница, са посебним освртом на правна рјешења садржана у Закону о локалној самоуправи као и у локалним прописима. На састанку су присуствовали секретари скупштина и кординатори за рад са мјесним заједницама  из ЈЛС: Калиновик, Милићи, Власеница,Трново, Бијељина, Вишеград, Рудо, Невесиње, Фоча, Источно Сарајево, Зворник, Источни Стари Град, Соколац,  Хан Пијесак, Гацко, Ново Горажде и  Источно Ново Сарајево.
 Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ је заједнички пројекат влада Швајцарске и Шведске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ у партнерству са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Владом  Брчко Дистрикта БиХ, Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Федералним министарством правде и Савезом општина и градова Републике Српске и Савезом опћина и градова Федерације БиХ.