18. Скупштина Савеза општина и градова Републике Српске (СОГРС)  одржана је 16.04.2021.године у Бања Луци, у Народној скупштини Републике Српске, на којој су разматрани и усвојени: Информација о резултатима рада СОГРС у 2020.години;  Измјене Статута СОГРС; Извод из Записника 17.Скупштине СОГРС; Извјештај о раду СОГРС за 2020.годину; Извјештај Надзорног одбора о материјално-финансијском пословању СОГРС за 2020.годину; Примједбе и сугестије на прописе из области локалне самоуправе (Закон о локалној самоуправи, Закон о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе, Закон о статусу функционера у органима јединица локалне самоуправе); као и презентација „Анализе критеријума за одређивање броја запослених у градској, односно општинској управи са препорукама за унапређење“.
Скупштином је предсједавао Младен Ђуровић, начелник општине Вишеград, у функцији потпредсједника Савеза, обзиром да је Јован Катић, предсједник Савеза, због смртног случаја био спријечен присуствовати Скупштини.
У уводном дијелу Скупштине, представницима општина и градова обратили су се предсједник Народне Скупштине Републике Српске, гдин Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске, гдин Радован Вишковић и министар управе и локалне самоуправе, гђа Сенка Јујић, који су истакли добру сарадњу и партнерство Савеза са институцијама Републике Српске.
Скупштина је усвојила измјене Статута СОГРС, чиме је је повећан број чланова Предсједништва са 19 на 21 члана и повећан је број потпредсједника са 3 на 4 потпредсједника.
У оквиру Скупштине одржани су и редовни избори за органе Савеза, обзиром да је актуелним органима Савеза истекао мандат 30.03.2021.године.
У Предсједништво СОГРС су изабрани: град Бања Лука, град Бијељина, град Приједор, град Градишка, град Добој, град Дервента, град Зворник, град Источно Сарајево, град Требиње, општина Лакташи, општина Мркоњић Град, општина Језеро, општина Шамац, општина Сребреница, општина Прњавор, општина Модрича, општина Пале, општина Вишеград, општина Љубиње и општина Билећа.
Генерални секретар је по функцији члан Предсједништва.
За предсједника СОГРС је изабран град Источно Сарајево.
За потпредсједнике СОГРС изабрани су: град Бања Лука, Град Бијељина, град Приједор и град Требиње.За чланове Надзорни одбор СОГРС изабрани су: општина Теслић, предсједник, општина Нови Град, члан, и општина Источно Ново Сарајево, члан.
Скупштина је усвојила одлуку којом се позивају јединице локалне самоуправе, које нису доставиле приједлоге и сугестије на законе из области локалне самоуправе и у вези са критеријомом за одређивање броја службеника, да своје приједлоге доставе Савезу до 03.маја 2021.године.