Obavještavamo vas da je Regional Challenge Fund (RCF) objavio Drugi poziv za podnošenje Izjave o zainteresovanosti za projekte podrške dualnom obrazovanju.
 
Rok za podnošenje prijave je 14. april 2022. godine.
 
Regional Challenge Fund podržava:
·         ulaganja u opremu za obuku i objekte za obuku u institutima za stručno obrazovanje i da se podstakne uvođenje novih tehnologija;
·         razvoj kooperativnih metoda obuke za efikasno rješavanje nedostatka ljudskih resursa i strateški pristup izgradnji kapaciteta;
·         poboljšanje zapošljavanja pripravnika i njihovu integraciju na tržište rada i
·         povećanje produktivnosti i konkurentnosti lokalnih preduzeća kao rezultat uspješno sprovedenih programa obuke za saradnju.
 
Na predmetni poziv mogu se prijaviti konzorcijumi koji se sastoje od najmanje jedne institucije za stručno obrazovanje i obuku i najmanje dvije kompanije koje dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana.
 
Regional Challenge Fund sufinansira od 150 000 do 600 000 evra po projektu .
 
Info sesija za potencijalne aplikante iz Republike Srpske/BiH biće održana 17. marta 2022. godine od 14.00 časova putem ZOOM aplikacije.  
 
U prilogu dostavljamo Poziv za prijavu, a detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.
 
Molimo aplikante iz Republike Srpske da na mejl fondovieu@meoi.vladars.net, potvrde prijavu projekta u okviru ovog poziva.
RCF Vodič 7.78MB