Savez opština i gradova Republike Srpske (Savez) u okviru projekta „Jačanje kapaciteta i transparentnosti lokalnih vlasti u Republici Srpskoj“ raspisuje Javni poziv za izbor trenera koji će pružati usluge obuke iz oblasti Upravljanja projektnim ciklusom (PCM) za organizacije civilnog društva (OCD) u gradu Istočno Sarajevo i gradu Prijedor.
Projekat Jačanje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou provodi se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
Cilj ReLOaD projekta je jačanje partnerstva lokalnih vlasti i civilnog društva na Zapadnom Balkanu. Nakon pregleda materijala, trener će prilagoditi paket obuke za učesnike, uključujući sve relevantne propratne materijale (dnevni red, prezentacije, ulazni/izlazni test, brošure, drugi referentni materijali). Savez će obezbijediti formulare za evaluaciju nakon obuke. Pored ovih tehničkih modifikacija, predavač je dužan da razvije primenljive studije slučaja i grupne vježbe koje će se ugraditi u postojeće materijale. Relevantni materijali će biti odobreni od strane Saveza prije sprovođenja obuke.