Projekat unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS) upućuje poziv jedinicama lokalne samouprave (JLS) u Bosni i Hercegovini (BiH) da se prijave za učešće u njegovoj implementaciji. 
PIPLS projekat ima za cilj unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Projekat je trogodišnja inicijativa (2021.-2023.) koju primarno finansira Vlada Kraljevine Švedske,  a  provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom finansija Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom finansija Republike Srpske, Uredom za razvoj i europske integracije Posavskog kantona, Uredom koordinatora za reformu javne uprave Bosne i Hercegovine i dva saveza opština/općina i gradova. 
Putem ovog poziva na podnošenje prijava, PIPLS projekat će odabrati 15 partnerskih JLS u BiH kojima će se pružiti tehnička podrška pri uspostavljanju sistema za strateško upravljanje javnom imovinom, podrška u cilju optimiziranja javne potrošnje i povećanja ulaganja u kapitalne investicije i usluge definirane u razvojnim strategijama, unapređenja interne kontrole te praksi i procedura za javne nabavke te konkretna intervencija u cilju unapređenja javnih usluga. 
Više infomacija o javnom pozivu, kao i načinu prijave na isti možete pronaći na sljedećem linku: 
https://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2021/pipls--poziv-na-podnoenje-prijava-jedinica-lokalne-samouprave-u-.html