Mjesec april posvećen je promociji projekta "Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini" . Projekat je prezentovan u nekoliko lokalnih zajednica: Laktaši, Prnjavor, Doboj, Šamac, Bijeljina, Mrkonjić Grad. 
????U okviru projekta „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“ preko 1.000.000 građana i građani će dostići zdravstvenu informisanost i povećati svoje učešće u zagovaranju i aktivnostima na promociji zdravlja i prevenciji bolesti u 25 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.
????Osiguranje kvaliteta, dostupnost javne zdravstvene zaštite za sve, uključujući marginalizovane grupe, jedan je od ključnih reformskih prioriteta Bosne i Hercegovine.
????Program su prezentovali predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Saveza Opština i gradova Republike Srpske i Instituta za populaciju i razvoj.
????Projekat „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“ je zajednička inicijativa Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, finansiran od strane Vlade Švajcarske i implementiran od strane Instituta za populaciju i razvoj.