O projektu

 Cilj projekta: Podrška Savezu opština i gradova Republike Srpske u njihovoj izgradnji kapaciteta i kroz indirektnu podršku JLS kako bi ostvarile svoje zakonske obveze u području energetske efikasnosti.
Opis Projekta: Projekt je pružio mape puta za SOGRS u pružanju podrške svojim članovima u razvoju, implementaciji i praćenju Lokalnih akcionih planova energetske efikasnosti (LEEAP), Akcionih planova energetske održivosti (SEAP) i drugih strateških planskih dokumenata, kao i u podsticanju svojih članova da se pridruže EU inicijativi Povelje gradonačelnika.
Jedna od aktivnosti projekta je povezana s implementacijom pilot projekata energetske efikasnosti, namijenjenih inovacijama i novim pristupima prema implementaciji projekata energetske efikasnosti na lokalnom nivou. Pilot projekti promovišu inovativne ideje: propisi/uredbe, strateško planiranje za EE ili inovativne tehničke projekte u građevinskom sektoru, sektoru javne rasvjete, održivog transporta i dr.
Implementacija projektnih aktivnosti u izbranima lokalnim zajednicama (Bijeljina, Novi Grad, Foča, Trebinje i Gradiška ) doprinijela je značajnom poboljšanju kapaciteta lokalne samouprave, kao i podizanju svijesti opština i lokalnog stanovništva o važnosti mjera energetske efikasnosti.
U poslednjoj fazi projekta tokom 2016.godine posebna pažnja posvećena jačanju kapaciteta asocijacija loklanih vlasti uključenih u Projekat.

Status projekta
 Realizovan

Početak projekta
 

Kraj projekta
 

Geografska rasprostranjenost
 

Kontakt osoba za projekte
 

Partneri
 

Donatori
Otvoreni regionalni Fond za jugoistočnu Evropu-GIZ ORF EE

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video