O projektu

 Početkom 2020.godine, Savez opština i gradova Republike Srpske je počeo sa provođenjem projekta ,,Jačanje lokalnih kapaciteta za implementaciju Agende 2030 i principa Ne ostavljajte nikoga iza sebe uz podršku NALAS-a i GIZ-a. U sklopu projekta sprovode se aktivnosti koje su vezane za trenutnu socio-ekonomsku krizu uzrokovanu pandemijom KOVID-19, pod nazivom ,,Brze mjere socio-ekonomskog oporavka opština za ugrožene grupe u vrijeme krize KOVID-19. Cilj projekta je pružanje podrške i pomoći najugroženijim grupama stanovništva u Republici Srpskoj. Opšti cilj projekta je podrška lokalnim samoupravama u pet partnerskih ekonomija zapadnog Balkana da poboljšaju ekonomska, socijalna i kulturna ljudska prava svojih građana u skladu sa sveobuhvatnim principom Agende 2030 „Ne ostavljajte nikoga iza sebe“. Novi radni paket usmjeren je na podršku brzim opštinskim mjerama socijalnog i ekonomskog oporavka (SERM) u vreme krize KOVID-19.  
Brza mjera je usmjerena na ranjive grupe, po mogućnosti povezane sa tematskim fokusom osnovnih socijalnih pristupa i ciljevima / rezultatima projekta SoRi II.
Grad Bijeljina je prepoznat kao dobra praksa u prethodnom SORI I projektu što je doprinijelo nastavku pružanja podrške.
Putem brze mjere za oporavak omogućiće se opremanje Dnevnog centra neophodnom opremom. JU Centar za socijalni rad u fazi je otvaranja Dnevnog centra za djecu za smetnjama u razvoju , prostorije namjenjene djeci nalaze se u sklopu zgrade Centra za socijalni rad i djelimično su opremljene. Ovaj vid pomoći omogućiće nesmetani rad Dnevnog centra i poboljšati pružanje usluga.








Status projekta
 U toku realizacija

Početak projekta
 01.05.2020

Kraj projekta
 31.04.2022

Geografska rasprostranjenost
 Republika Srpska

Kontakt osoba za projekat
 Sanja Krunić

Partneri
 NALAS,Savez općina i gradova Federacije,
Stalna Konferencija gradova i opština Srbije,
Albanska asocijacija opština, Makedonska asocijacija opština, Savez opština Kosova

Donatori
Njemačko društvo za međunarodnu saradnju-GIZ
 

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video