O projektu
 

Projekat će obuhvatiti različite pristupe u realizaciji 17. ciljeva održivog razvoja (SDGs) Agende 2030 na lokalnom nivou. Razmenom najboljih praksi i kroz koordinaciju, prenos znanja i podršku, projekat ima za cilj da operacionalizuje (SDGs) i opštinska partnerstva.

Početna radionica u pilotnoj fazi projekta "Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave" održana je 16.-17.januara 2017.godine, u Gelzenkirhenu u Nemačkoj. U organizaciji Servisne službe za jedinice lokalne samouprave 1 sveta (SKEV) održana je početna radionica u okviru projekta "Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave".

U projekat su uključene opštine i gradovi iz Srbije i BiH koje imaju pobratimske gradove u Nemačkoj. Cilj projekta je da se produbi saradnja između pobratimskih gradova, odnosno realizuju konkretni projekti u okviru uspostavljene saradnje.
Na radionici su grad Bijeljina, Sarajevo, Zenica, opština Travnik i Goražde.
Projekat će ponuditi opštinama koje učestvuju priliku da se uspostavi dijalog o (SDGs) ciljevima u okviru svojih opštinskih partnerstava i da se izgradi strateška saradnja za njihovo postizanje. Partneri će takođe imati za cilj da zajednički sprovode različite mere i aktivnosti za 17 ciljeva Agende 2030.
Predstavnici grada Bijeljine potpisali su Memorandum o saradnji sa pobratimskom opštinom Langenhagen.

Status projekta
 Realizovan

Početak projekta
 

Kraj projekta
 

Geografska rasprostranjenost
 

Kontakt osoba za projekte
 

Partneri
 

Donatori
 

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video