O projektu
 

Projekat "Lokalni integrisani razvoj" se zasniva na Akcionom dokumentu o integrisanom lokalnom razvoju-delu šireg Strateškog dokumenta Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (EU IPA) II, koji je usvojilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u decembru 2014. godine. Projekat je trogodišnja inicijativa (2016.-2018. godine.) Koju primarno finansira Evropska unija (EU), a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i dva saveza opština i gradova.

Opšti cilj projekta je podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u Bosni i Hercegovini putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja.
Specifični cilj je stimulacija odgovornog i dobrog upravljanja, ekonomske aktivnosti te promocija socijalne inkluzije na lokalnom nivou kroz integrisani lokalni razvoj, prvenstveno u oblastima pogođenim poplavama i onim sa velikim procentom povratnika / interno raseljenih lica.

Projekat podrazumeva tri međusobno povezana rezultata:
1.Lokalna partnerstva su u stanju definisati pravce i rukovoditi efektivnim lokalnim socioekonomskim razvojem u skladu sa potrebama,
2.Potrebe za ulaganjima na ciljnim lokalitetima su tretirane na način da se rešavaju dugoročne posledice poplava iz 2014. godine i ostvare ciljevi strategija / akcionih planova lokalnog integrisanog razvoja i
3.Pruža se podrška za stvaranje novih radnih mesta i generisanje prihoda u lokalnim zajednicama, posebno za povratnike i interno raseljena lica, domaćinstva pogođena poplavama.
 

Status projekta
 Realizovan

Početak projekta
 

Kraj projekta
 

Geografska rasprostranjenost
 

Kontakt osoba za projekte
 

Partneri
 

Donatori
 

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video