O projektu

 Cilj projekta je da omogući podizanje svjesti kod donosioca odluka o uticaju načina upravljanja imovinom i povećanja efikasnosti i transparentnosti u upravljanju vodovodnom i kanalizacionom infrastrukturom. 
Opis projekta: U okviru projekta  izrađeni su alat za upravljanje imovinom u vodokomunalom sektoru i alat za podršku pri donošenju odluka u poslovnom planiranju za upravljanje imovinom.
Ovi alati podrške omogućit će lokalnim zajednicama  da ocjene rad i buduću održivost vodovodnih preduzeća, uključujući i njihovu sposobnost da otplaćuju kredite, kao rezultat investicionog plana sastavljenog od intervencija predloženih kroz sprovođenje efikasnog integrisanog upravljanja imovinom. Alat za podršku pri donošenju odluka u poslovnom planiranju za upravljanje imovinom biće testiran i instaliran u sedam vodovodnih preduzeća.
U okviru projekta održan je sastanak u Bijeljini, 18.11.2016.godine, na kojem su prisustvovali predstavnici Saveza opština i gradova Republike Srpske, Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), kao i predstavnici Njemačke agencije za međunarodnu tehničku pomoć i saradnju (GIZ) i Akcionarsko društvo „Vodovod i kanalizacija“, koje je na sastanku prezentovalo je rezultate i izvještaje koje su dobili korištenjem projektnih alata. Takođe, predstavnici gradske uprave Bijeljina su upoznati sa analizama i strategijama za razvoj usluga u oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije, s ciljem iznalaženja prioriteta za kapitalne investicije i mogućnostima za njihovo investiranje. Poseban naglasak sastanka bio je na načinu smanjenja gubitaka i efikasnijem finansijsko planiranju ulaganja

Status projekta
 Realizovan

Početak projekta
 

Kraj projekta
 

Geografska rasprostranjenost
 

Kontakt osoba za projekte
 

Partneri
 GIZ/ORF (Otvoreni regionalni fond Njemačke agencije za međunarodnu saradnju)

Donatori
 GIZ/ORF (Otvoreni regionalni fond Njemačke agencije za međunarodnu saradnju)

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video