Obavještavamo vas da je otvoren Javni poziv „Uvođenje inovacija i informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredno-prehrambeni sektor“ koji se finansira iz projekta EU4Agri.
 
Prijave za ovaj poziv se mogu podnijeti od  15. maja do 23. juna 2023. godine do 15.00 časova.
 
Opšti cilj poziva je podrška modernizaciji poljoprivredno-prehrambenog sektora uvođenjem inovacija i informaciono-komunikacijskih tehnologija u poljoprivredno-prehrambeni sektor u Republici Srpskoj/BiH. 
 
Specifični ciljevi su:
  • Doprinos stabilizaciji i jačanju konkurentnosti i povećanju nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija, inovacija i stvaranje dodatne vrijednosti poljoprivrednih proizvoda;
  • Razvoj inovativnih softverskih i “Internet of Things” rješenja, kao i rješenja koja uključuju korištenje vještačke inteligencije u poljoprivredno - prehrambenom sektoru u Republici Srpskoj/BiH i
  • Olakšan pristup novom znanju i informacijama primarnim poljoprivrednim proizvođačima i kompanijama iz prehrambene industrije vezano za nova informaciono-tehnološka rješenja, kroz jačanje organizacija koje interesno i ekonomski okupljaju poljoprivredne proizvođače i nude im organizacione i savjetodavne usluge.
 
Na predmetni poziv mogu se prijaviti isključivo:
·         Mikro, mala i srednja preduzeća iz oblasti IT sektora (vidjeti str. 4) i
·         Mikro, mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora (vidjeti str. 4).
 
Ukupan budžet Poziva iznosi 1.3 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 50 000 do 200 000 KM.
 
U prilogu vam dostavljamo Smjernice za podnosioce prijava, a detaljne informacije o pozivu dostupne su OVDJE.
 
Molimo aplikante iz Republike Srpske da na imejl fondovieu@meoi.vladars.net potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.